Lohja Lionesses

Jenkkifutis harrastuksena

Naiset ovat pelanneet Suomessa täyskontaktijefua vuodesta 2009. Lohja Lionesses on perustettu vuonna 2015.

 

Jenkkifutis on mahtava laji, josta löytyy oikea pelipaikka jokaiselle. Harvassa lajissa joukkueeseen tarvitaan näin monenlaisia pelaajia. Monipuolisuus on tässä lajissa todellakin rikkaus! 

 

Lohja Lionesses harjoittelee ”offseasonilla” eli pelikauden ulkopuolella kolme kertaa viikossa. Harjoituspaikkoina toimivat Mäntynummen koulu, Sporttikeskus Tennari sekä Muijalan kuplahalli. Syyskaudella harjoitellaan yleensä ilman suojavarusteita. Kevään koittaessa puetaan romut ylle ja toukokuussa siirrytään ulkonurmelle. Pelikausi kestää yleensä toukokuun puolesta välistä elokuuhun.

 

Jenkkifutista pelatessasi tarvitset sääntöjen mukaiset varusteet. Näitä ovat kypärä, leukasuoja, hammassuojat, reisisuojat, polvi- ja lonkkasuojat, hartiasuojat, pelisukat, pelipaita ja -housut. Lisäksi useimmat käyttävät hanskoja ja jotkut myös lisäsuojia esim. nilkoissa ja kyynärpäissä. Varusteita voi ostaa joko uutena tai käytettynä. 

 

Useimmat tapaturmavakuutukset eivät korvaa jenkkifutiksessa sattuneita loukkaantumisia. Lajin harrastamisen aloittaessasi ja ihan viimeistään pelikauden alkaessa tarvitset siis erillisen urheiluvakuutuksen. 

Kuva: Don Reid