LOHJA LIONESSES

Naisten amerikkalaista jalkapalloa Lohjalla vuodesta 2015

Historiaa

Lohja Lionesses on 2015 perustettu naisten amerikkalaisen jalkapallon joukkue Lohjalla. Lionessesin historiaan on mahtunut paljon tapahtumia ja käänteitä, niin negatiivisiä kuin positiviisia, mutta nämä kuuluvat urheiluun. Ennen kaikkea vuosiin on mahtunut paljon kohtaamisia ja ystävyyssuhteita. Joukkueessamme on pelannut 15-45-vuotiaita tyttöjä ja naisia eri lähtökohdista ja elämäntilanteista, ja kaikille näille on löytynyt joukkueesta aina oma paikka ja tehtävä. Myös moni Lohjalaislähtöinen pelaaja on päässyt jefu-urallaan korkealle, mm. aina maajoukkueeseen asti.

Tästä kaikki alkoi, vuonna 2015.

2016 

Historian ensimmäinen jenkkifutis kausi Lohjalaisille naisille. Kauden aikana edettiin aina 2-divisioonan finaaliin saakka Kotkaan. Lionesses oli niskan päällä koko finaalipelin, mutta viimeisillä sekunneilla Eagles nousi johtoon ja vei lopulta koko mestaruuden.

 

2017

2-divisioonassa pelattiin 9vs9 jenkkifutista. Divisioona oli iso ja pelejä riitti paljon pitkin kesää. Kausi päättyi tänäkin vuonna 2-divisioonan loppuotteluun, mutta pokaalin vei kotiin tällä kertaa Kuopio Steelers.

 

2018

Lionesses nousi ensimmäistä kertaa kokeilemaan siipiään 1-divisioonaan ja historiassa ensimmäistä kertaa Lohjalla pelattiin 11vs11 jenkkifutista myös naisissa. Tällä kertaa naisten kausi päättyi jo ennen välieräotteluja.

 

2019

Lionesses ilmoittautui 1-divisioonaan, mutta pelaajapulan vuoksi joukkue tiputtautui 2-divisioonaan ennen kauden alkua. Solmittiin ensimmäinen farmisopimus naisten vaahteraliigassa pelaavan Helsinki Roostersin kanssa. Jälleen kerran kesän aikana raivattiin tie 2-divisioonan finaaliin jossa kohdattiin Hyvinkää Falcons ja vihdoin mestaruus tuli Lohjalle.

 

2020

Noustiin takaisin 1-divisioonaan ja joukkueeseen tuli paljon muutoksia rosteriin. Koronan vuoksi kauden aloitus venyi pitkälle kesään ja kausi jäi hyvin lyhyeksi. Naisten kausi päättyi ennen välieräotteluja.

 

2021

Naiset jatkoivat pelaamista 1-divisioonassa ja solmivat farmisopimuksen Hämeenlinna Tigersin kanssa. Kaudella edettiin välieräotteluun Ouluun, josta lähdettiin pitkälle kotimatkalle tappion maku suussa. Kausi päättyi siis juuri ja juuri ennen 1-divisioonan loppuottelua.

 

2022

Lohjalaisille tarjottiin mahdollisuutta nousta korkeimmalle sarjatasolle Suomessa, eli naisten Vaahteraliigaan, ja mahdollisuus käytettiin hyväksi. Joukkue sai paljon vahvistuksia kokeneista pelaajista jotka toivat kokemusta jo valmiiksi laajaan rosteriin. Kausi oli hyvin nousujohteinen tuoden kotiin 3 voittoa ja 7 tappiota. Kausi oli todella opettavainen vaikka jäätiinkiin välieräottelujen ulkopuolelle.

 

2023

Kunnianhimoisena ja edellisestä kaudesta innostuneena Lionesses päätyi jatkamaan pelaamista Vaahteraliigassa. Pitkä talvi treenattiin kovaa ja Lohjalainen joukkue sai runsaasti vahvistuksia muista joukkueista. Kuitenkin hiljalleen huomattiin, että rosteri kapenee ja vielä keväälläkin menetimme pelaajia erilaisista syistä. Lopulta jouduimme tehdä raskaan päätöksen ja luovuimme paikasta liigassa vain hetki ennen kauden alkua. Lähes kaikki pelaajat joukkueesta jatkoivat pelaamista muualla, kuten Turku Trojansin, Helsinki Roostersin ja Helsinki Wolverinesin riveissä.

 

2024

Joukkueen uudelleen rakentaminen alkoi ja Lionesses ilmoittautui 2-divisioonaan. Joukkoon on saatu paljon entisiä ja kokeneita pelaajia takaisin, lisäksi joukosta löytyy myös uusia ja innokkaita jenkkifutareita.