Lohja Lionesses

Uutisia

Lionesses nousee Vaahteraliigaan!

4.1.2022

Uusi vuosi alkaa innostuneissa merkeissä, sillä Lohjalla on edessä kaikkien aikojen jefukesä. Lionesses nousee ensimmäistä kertaa Naisten Vaahteraliigaan, mikä tarkoittaa, että molemmat aikuisten joukkueemme pelaavat Harjulla ensi kesällä pääsarjaa. 

Treenit ovat sujuneet hyvällä tempolla, vaikka koronarajoitukset aiheuttavatkin tällä hetkellä hiukan päänvaivaa. Kesää kohti katsotaan jännittynein, mutta motivoitunein ja innoikkain mielin.

Muut Naisten Vaahteraliigan joukkueet ovat Turku Trojans, Helsinki Wolverines, Raisio West Coast Phoenix, Mikkeli Bouncers ja Tampere Saints joka myös pelasi viime kaudella 1-divisioonassa. Todennäköisesti tulemme siis näkemään Harjulla ensi kesänä 5 kovaa kotiottelua. Toivotamme yleisön sankoin joukoin tervetulleeksi paikalle kannustamaan omia!

Kuva: Miika Storm

Kissapedot jatkavat yhdessä kauteen 2022

3.3.2022

Lohja Lionesses ja Hämeenlinna Tigers ovat solmineet yhteistyösopimuksen
kaudelle 2022. Lionesses pelaa naisten Vaahteraliigassa ja Tigers I-divisioonassa.
Joukkueet käynnistivät farmiyhteistyön jo edellisellä kaudella ja molempien
näkökulmasta ”Liikereiden” yhteistyö toimi loistavasti. Lionesses eteni I-divisioonan
välieriin ja Tigers voitti II-divisioonan mestaruuden.


”On mahtavaa päästä jatkamaan toimivaksi koettua yhteistyötä ja se auttaa
joukkueiden ja lajin kehittymistä molemmilla paikkakunnilla. Lohjalla on käynnissä
määrätietoinen ja tehokas kehitys, joka kasvattaa useita uusia jenkkifutareita
vuosittain. Hämeenlinnan rosterissa riittää paikkoja tarjota pelikokemusta
kehitysvaiheessa oleville lohjalaisille, jotka eivät vielä ole vaahteraliigajoukkueen
depth-chartin yläpäässä. Kuten monesti on tullut todettua, pelaamaan oppii
parhaiten pelaamalla”, toteaa Hämeenlinna Tigersin naisten jaoston puheenjohtaja
Teemu Tiilikainen.


Lohjalla ollaan samoilla linjoilla: ”Olen kovin iloinen, että Tiikereiden ja
Naarasleijonien yhteistyö jatkuu. Viime kausi oli aivan loistava ja farmisopimus toimi
molempia osapuolia tukien kaikin puolin! Odotan innolla kesää 2022 ja hyvän
yhteistyön jatkumista!”, kommentoi Lionessesin päävalmentaja Marko Vartiainen.


Naisten Vaahteraliigan ja I-divisioonan otteluohjelmat julkaistaan myöhemmin.

Kuva: Claudia Turkki

Kaksi leijonatarta valtameren taakse!

3.4.2022

Kaksi Lionessesin pelaajista nähdään tällä kaudella myös yhdysvaltalaisessa WFA-liigassa. 

Viime kaudella Turku Trojansia edustanut ja Lionessesin apuvalmentajana toiminut Janna-Jemina Seiles on siirtynyt tälle kaudelle Lionessesin pelaajarosteriin. Seiles aloittaa kuitenkin kautensa Yhdysvalloissa Boston Renegadesin vahvuudessa. Hän pelasi Bostonissa myös kaudella 2019, jolloin joukkue voitti WFA:n 1-divisioonan mestaruuden. ”On ollut kiva päästä treenaamaan uuden joukkueen kanssa ja offseason on mennyt Lionessesin kanssa mukavasti. Bostoniin lähden hyvillä fiiliksillä tavoitteena haastaa itseäni ja päästä nauttimaan urheilijan arjesta”, Seiles kertoo. Hän palaa Lionessesin riveihin kauden päätyttyä Yhdysvalloissa.

Lionesses-veteraani Elli Metsola puolestaan ottaa varaslähdön kauteen New York Wolvesin paidassa. Metsola pelasi Wolvesissa myös kaudella 2019, jolloin joukkue ylsi 2-divisioonan välieriin. Tämän jälkeen joukkuetta ei ole nähty kentillä koronapandemian vuoksi kahteen kauteen. Wolvesin riveissä nähdään paljon rookieita, mutta myös suuri osa kokeneista pelaajista on palannut riveihin koronatauon jälkeen. Metsola ehtii pelata New Yorkissa puolet runkosarjan otteluista, ja palaa Suomeen juuri ennen Lionessesin historiallisen ensimmäisen liigakauden alkua.

”On mahtavaa päästä pelaamaan taas Wolvesin kanssa. Hienoa saada olla mukana viemässä jengiä takaisin sarjansa huipulle ja toivottavasti mestaruuteen saakka. On myös hyvä saada muutamia kovia pelejä alle ennen Vaahterakauden alkua ja olla sitä kautta valmiimpi myös kotimaan koviin otteluihin”, Metsola toteaa.

Molempien ensimmäiset ottelut pelataan huhtikuun 16. päivä. 

Toivotamme JJ:lle ja Ellille onnea ja menestystä rapakon takana!

Viime vuoden Suomen ja Ruotsin mestari Heli Rontu Lionessesiin

26.4.2022

Lohja Lionesses on saanut hyökkäyksen linjaansa merkittävän vahvistuksen hallitsevan Euroopan, Suomen ja Ruotsin mestari Heli Ronnun liityttyä leijonalaumaan. Rontu on ehtinyt kahdeksanvuotisen uransa aikana edustaa tätä ennen Hyvinkää Falconsia, Helsinki Roostersia sekä viimeisimpinä Turku Trojansia ja Carlstad Crusadersia. 

”Tässä on jo useampi vuosi tullut reissattua Hyvinkäältä Turussa pelaamassa ja Lohjan noustua Vaahteraliigaan tälle kaudelle, oli siirtyminen Lohjan joukkueeseen luonteva ratkaisu omalta osaltani”, hän kertoo siirtymisen taustoista. ”Minut on otettu joukkueessa vastaan erittäin hyvin, mikä onkin ollut todella mukava huomata. Toki useampi pelaaja joukkueessa onkin vanhoja tuttuja aiemmista seurajoukkueista, ja tämä on helpottanut uuteen joukkueeseen siirtymistä.”

Maajoukkueeseen Rontu on kuulunut vuodesta 2018, ja taskussa on myös Euroopan mestaruus vuodelta 2019. Viime vuonna Rontu voitti sekä Suomen mestaruuden Turku Trojansin kanssa, että Ruotsin mestaruuden Carlstad Crusadersin kanssa. Hänet on valittu viimeisenä kolmena kautena Vaahteraliigan All Stars -kokoonpanoon.

Rontu kertoo odottavansa tulevan kesän pelejä innolla. ”Sarjanousijana lähdemme hieman altavastaajan roolissa taistelemaan, mutta meillä on nyt paikka näyttää muille mihin meistä on. Mielenkiinnolla odotan, kuinka pitkälle joukkueemme kehittyy kauden aikana.”

Kuva: Hans Cullberg

Natalia Alonso Ruiz

Lionessesin linjaan

13.5.2022

Lohja Lionesses vahvistaa linjaansa espanjalaisella Natalia Alonso Ruizilla. Alonson kotiseura on viime vuoden Espanjan liigan mestari LG OLED Las Rozas Black Demons ja hän on pelannut myös Espanjan maajoukkueessa.

”Aloitin jenkkifutiksen pelaamisen vuonna 2018 veljeni vaatimuksesta. Ajattelin ensin olevani liian vanha aloittaakseni uutta urheilulajia, mutta muutamien treenien jälkeen rakastuin tähän lajiin. Olen pelannut lähes kaikilla puolustuksen ja hyökkäyksen linjan paikoilla.”

Alonso ei ole aiemmin pelannut seurajoukkueessa Espanjan ulkopuolella, ja kyseessä on myös hänen ensimmäinen kertansa Suomessa. ”Black Demonsin miesten joukkueen entinen pelaaja suositteli minua HC Vartiaiselle ja lähetin hänelle highlightini vielä samana iltana. Onneksi hän piti näkemästään ja lopulta sain kutsun liittyä Lionesses-perheeseen”. 

Lomailemaan Alonso ei kuitenkaan ole tulossa, vaan tavoitteet ovat selvät. ”Uskon, että meillä on mahdollisuus voittaa Vaahteraliigan mestaruus tänä vuonna ja aion auttaa joukkuetta tekemään niin. Olen todella innoissani saadessani olla osa tätä perhettä enkä aio tuottaa teille pettymystä.” 

Myös Lionessesin päävalmentaja Marko Vartiainen on kiinnityksestä innoissaan. ”Toinen import Lionessesin historiassa, aika innoissani olen ja niin tuntuu olevan kaikki pelaajatkin. Natalia tuo meille kaivattua syvyyttä ja on ehdottomasti vahva lisä meidän linjoihin.” Vartiainen odottaa innolla Alonson näkemistä livenä. ”Hän on ollut Espanjassa aika dominoiva, jolla kokemusta myös kansainvälisiltä kentiltä. Erittäin fiksu ja mukava nainen, eilisen videopalaverin jälkeen yllätyin miten hyvin ja nopeasti hän on kartalla asioista mitä me teemme. Tervetuloa Natalia!”

Alonso nähdään Lionessesin pelaavassa kokoonpanossa heti huomisessa kauden avausottelussa Tampereella.