LOHJA LIONESSES

Naisten amerikkalaista jalkapalloa Lohjalla vuodesta 2015

Valmennus 2024

Lohja Lionessesin päävalmentajana kaudella 2024 toimii RJ Long. RJ Long on suomalaiselle yleisölle tuttu henkilö jo usean vuoden ajalta. Yhdysvaltalainen Long on pitkän peliuransa lisäksi ehtinyt toimia myös valmentajan roolissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Päävalmentajan roolina tämä on Longin ensimmäinen, naisia hän on kuitenkin ehtinyt valmentaa Puolassa sekä Saksassa. 

 

RJ:n kommentit tulevasta: "I am very excited for this opportunity to help rebuild and bring back women´s football in Lohja! This season will be a start of getting this program back to women´s maple league where they belong. There´s lot of talented players on this roster that are willing to work and change the culture. Go Lionesses!"

 

Hyökkäyksen linjan valmentajana toimii Mika "Ile" Ilander. Mika on toiminut yhtenä kulmakivenä Lohja Crusadersin hyökkäyksen linjassa jo useamman vuoden. Tällä kaudella hän pelaamisen liskäsi toimii apuvalmentajana kaikissa seuran joukkueissa.

 

Tiimissä mukana myös Jason Thomas, joka on tuttu naama lohjalaiselle jenkkifutiksen ystäville. Jason edusti Lohja Crusadersia kausilla 2020 ja 2021 pelaajana sekä valmentajana. Mieheltä löytyy palkintoina vaahteramalja vuodelta -94 ECG riveistä, sekä U17 PM-kulta vuodelta 2017. Jason toimi nuorten maajoukkueen, U17, hyökkäyksen koordinaattorina vuosina 2016-2019.

 

Jason tuo arvokasta kokemusta Lionessessiin niin pelikentiltä kuin myös sivurajalta valmentajan roolista!

 

Valmennustiimistä löytyy myös naisenergiaa, kun Elli Metsola siirtyi pelikentiltä valmentajan rooliin. Metsola toimii jo toista vuotta seuran puheenjohtajana ja toimii myös juniorijoukkueen apuvalmentajana. Metsolan peliura alkoi Lionessesin riveissä vuonna 2017 ja päättyi 2023 yhdysvalloissa New York Wolvesin paidassa 2-divisioonan mestaruuteen. Vuosien aikana Metsola on edustanut myös Helsinki Roosters Women joukkuetta.

RJ Long, kuva Christian Claus

Jason Thomas, kuva Jari Turunen

Mika Ilander, kuva Christian Claus

Elli Metsola, kuva Miika Storm